top of page

Tusen takk for innsatsen!

Uten å ekskludere alle andre som står på hver dag og gjør en fantastisk jobb for innbyggerne i Sandefjord, og resten av landet. Så føler jeg at de som står i det hver dag i politiet fortjener en takk for den jobben de gjør, på tross av den belastningen de står i, og har gjort så altfor lenge.


Jeg skal være den første til å innrømme at jeg er kjapt ute å kritiserer politiet i saker der jeg blir frustrert over det jeg opplever er under pari leveranse nivå, som jeg tar for gitt er politiets ansvar. Være seg synlighet, tilgjengelighet og en opplevd iver etter å få henlagt saker nesten før en anmeldelse er ferdig skrevet. Men jeg skal også være den første til å erkjenne at jeg kan bli tydeligere i den kritikken jeg kommer med, som helt utvilsomt er en systemkritikk, og ikke en kritikk av den enkelte politibetjent.


Vi må ikke glemme at disse som ikler seg politiuniformen hver eneste dag, utelukkende ønsker å gjøre vår hverdag litt tryggere og litt bedre. Vi skal ikke se bort ifra at de tidvis er mange hakk mer frustrerte enn oss andre når det kommer til rammevilkårene for å kunne gjøre en god jobb. Det å føle at man ikke strekker til i den jobben man ønsker å utføre, er kanskje vanskeligere å handtere enn det å stå på utsiden å oppleve at vi ikke får det polititjeneste tilbudet vi mener vi fortjener.


Under pandemien så applauderte vi kollektivt sykepleiere og helsepersonell når de sto i en ekstra krevende arbeidssituasjon.


Sykepleiere har sin egen internasjonale dag - der vi hedrer den jobben de gjør - 12. mai hvert år. Politiet på sin side har ingen egen dag, utover at de selv arrangerer politiets dag - for oss - en lørdag i august. Men det føler jeg ikke er det samme. De har ingen egen dag der vi utelukkende hedrer dem.


Jeg har derfor et ønske og en oppfordring å komme med:


Neste gang du ser politiet kjøre forbi, eller du møter betjenter på patrulje. Gi dem en anerkjennende hilsen, eller henvend deg til dem om det passer seg - og takk dem for den jobben de gjør. Det fortjener de.


Så til alle polititjenestemenn og kvinner der ute..


Med anerkjennelse og respekt: tusen takk for innsatsen!

33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page