top of page

Trist syn i Badeparken?

I dag - søndag 18 september - en vakker høst dag i Sandefjord.


Jeg var tilfeldigvis en tur i sentrum - noe jeg sikker burde vært oftere - men jeg bestemte meg uansett for å gå en tur i den "flotte" Badeparken.


Dette ble desverre en skuffende opplevelse.


Kommunen markedsfører parken på følgende måte på sine nettsider:

Mellom sentrum og sjøen er vår store, grønne lunge med flere vannspeil, aktivitetsanlegg, lekeplass og muligheter for å slappe av og nyte fuglesangen

Parken fremstod ikke i den stand man burde kunne forvente, når dette tross alt er noe av det første innbyggere, gjester og turister møter når de kommer til byens sentrum.


 

Dog er det søndag og høsten med vind og annet har inntatt også denne delen av landet, men desto viktigere er det at noen er sitt ansvar bevisst og sørger for at parken fremstår representativ og viser frem byen på en verdig måte - slik vi ønsker å vise den frem.

Ikke en park full av knekte grener, vannspeil fullt av grobunn og blader, men kanskje viktigst av alt - ikke søppel over alt.


 

Jeg tok en runde kun helt sør i parken, men på den lille runden jeg tok, kunne jeg ta en serie bilder av elementer som ikke hører til i en park der folk skal leke, kose seg og føle seg vel.


 

Nå er det sikkert en årsak til at det ikke er ryddet i parken på en søndag formiddag, men da har noen prioritert feil. Det er jo nettopp på slike dager som i dag innbyggere og turister har tid og anledning til å benytte det flotte park anlegget.


Vi kan ikke vedkjenne oss at de som har ansvaret for parken prioriterer ned vedlikeholdet i de periodene flesteparten av oss har mulighet til å benytte den?


 

Så er det også viktig å erkjenne at vi som benytter parken også har et ansvar for å kaste søppel i de oppsatte søppeldunkene, og ikke bare slenge det rundt oss.


Vi skal være stolte av at vi har et så flott parkanlegg midt i byen, så håper jeg noen føler litt ansvar for hvordan den fremsto i dag, og bidrar til at dette ikke blir et vanlig syn fremover.


Med ønske om en strålende søndag.

108 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page