top of page

Er dere virkelig for hele laget LO?

Det var interessant å lese Organisasjonsmedarbeider i LO Vestfold og Telemark og listekandidat for Sandefjord Arbeiderparti Christine Ingebrethsen Rise sitt innlegg den 30.08.23 der hun bl.a. nevner at LO delte ut brosjyrer om aktive LO tillitsvalgte som er på valg denne høsten, og oppfordret folk til å stemme ved årets valg.


Dette er det i og for seg kjempefint at LO gjør, men når man først skal fronte sine tillitsvalgte må dem fronte alle LO tillitsvalgte som er på valg, og ikke kun dem som er på venstresiden som LO både gjorde her og gjør i årets valgkamp.


Hva er grunnen til dette LO?

Er ikke vi tillitsvalgte som tilhører de "blå" like mye verdt for dere? Gjør vi ikke en like god jobb som tillitsvalgt? Jobber vi for at de ansatte skal får dårligere lønn og arbeidsvilkår? Jeg vet ikke, men det hadde vært fint å få vite det slik at vi kan forbedre oss.


Jeg tok meg derfor friheten til å spørre LO Sandefjord om hvorfor dem har valgt å forskjellsbehandle LO tillitsvalgte som står på valg i Sandefjord den 11 september.


Svaret jeg fikk var sjokkerende. At den lokale LO toppen Christine Ingebrethsen Rise kan svare slik til en tillitsvalgt bare pga. at man tilhører den "blå" siden i politikken er for meg uhørt og hun burde derfor komme med en beklagelse. Det var ikke så mye det hun sa som var sjokkerende, men følelsen man fikk med det svaret hun ga meg.

Vi forskjellsbehandler ikke tillitsvalgte, men vi kan ikke fronte tillitsvalgte som ikke tilhører venstresiden. Dette orker jeg ikke å bruke mer tid på.

Forskjellsbehandling av tillitsvalgte er nettopp det dere gjør her LO.

Dette er faktisk veldig sårende. Her har man vært tillitsvalgt i snart 10 år og jobbet for samme mål og så får man en kald skulder fra en lokal LO topp bare fordi man har mer tro på at borgerlig politikk er det beste både for Sandefjord kommune sine innbyggere og ansatte. Kanskje dette kan ha noe med LO sin forankring med Arbeiderpartiet å gjøre? Jeg vet ikke.


Hva med slagordet som LO forbundet Fagforbundet bruker under årets valgkamp som sier «Stem for hele laget». «Venstresiden skal med» hadde vært et mer passende slagord.

Vil bare minne LO Sandefjord om § 1 i LO sine vedtekter som sier at LO alltid skal være fri og uavhengig.

Da jeg selv er tillitsvalgt i Sandefjord kommune og jobber for bedre arbeidsvilkår for de ansatte i kommunen, oppfordrer jeg derfor alle LO medlemmer som ikke føler at de hører til venstresiden til å stemme på FrP. Sett gjerne også et kryss på meg på stemmeseddelen slik at vi får en tillitsvalgt fra Sandefjord kommune inn i Sandefjord kommunestyret som ikke forskjellsbehandler pga. meninger og politisk ståsted slik som LO gjør. Sammen er vi like mye verdt.

Godt valg.

51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page