top of page

173.025 kr i minstepensjon i et av verdens rikeste land!

173.025 kr i minstepensjon er langt under EU`s fattigdomsgrense. Ville du klart å leve for det? Og er dette greit i et av verdens rikeste land? Jeg synes det er en skam. Det ble ikke mindre skamfullt etter å ha sett debatten på NRK i går 24. mai. Hvordan kan politikere stå og forsvare dagens pensjonsnivå?


Når programlederen viser til beregningen som har blitt gjort i trygdeoppgjøret, så blir det etter mitt syn, veldig tydelig hvordan man forsøker å unngå en økt kjøpekraft for pensjonistene. Hadde jeg vært pensjonist i dag, så hadde jeg gjort opprør fordi dette er ikke greit. Jeg vil legge til at pensjonistforbundet forsøker.


Vi har nå en minister som mener pensjonistene burde være glade for et godt oppgjør. Her forsøker regjeringen seg igjen på et regnestykke som ikke er å se på, som noe annet enn lureri.


Stortinget har altså vedtatt regler som sier at trygdeoppgjøret skal økes med gjennomsnittet av pris og lønnsvekst, man legger da sammen prosentøkningen på prisvekst og lønnsvekst og deler på to. Prosenten man får, skal være økningen i trygdeoppgjøret. Men dette beregnes på forskudd, altså av hva man tror på et satt tidspunkt. Det betyr at i fjor så ble det beregnet for lavt, 1.1% for lavt og diskusjonen går nå på om den prosenten også skal deles på to!


Hvorfor lager vi ordninger og beregninger i dette landet som er så kompliserte eller vanskeliggjørende at selv folk som skal jobbe med dette sliter med hvordan dette skal gjøres, politikere selv sliter med hvordan det skal praktiseres og folket sliter med å følge med. I et av verdens "beste" land å bo i, så må da dette kunne gjøres enklere. Eller er det villet politikk for å unngå at dette kan gjøres noe med? Vi har ikke råd til å gi pensjonistene et løft blir det sagt, men de samme politikerne har råd til å pøse ut penger til bistand. Og vi snakker om milliarder av kroner, hva er det som skjer?


Det som skjer, er at nå har det igjen blitt satt ned et utvalg som skal se på dette, det samme ble sagt i forbindelse med strømpriskrisen. Ærlig talt, det må kunne fattes noen reelle beslutninger i Norges nasjonalforsamling.


Jeg synes det er en skam at folk som har stått på gjennom et langt liv ikke kan motta en pensjon som gir en god alderstilværelse, men ender opp med å måtte snu på enhver krone.


Underreguleringen som har pågått, har spart staten for 61 milliarder kroner, avkortningen av gifte og samboende sparer staten for penger, altså er du gift eller samboende så får du mindre i pensjon enn om du var enslig. Og i år så snyter de pensjonisten for 2 milliarder i trygdeoppgjøret. Vi sendte 74 milliarder ut av landet i bistand i den samme perioden som underreguleringen pågikk, jeg bare nevner det.

142 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

تعليقات


bottom of page