top of page

Interpellasjon- Vold i nære relasjoner

Oppdatert: 3. apr. 2022

Til kommunestyrets møte den 7. april så har vi noen spørsmål vi ønsker besvart.

Dessverre så registrere at flere opplever vold i nære relasjoner. Det har lenge vært etterlyst en handlingsplan om nettopp vold i nære relasjoner, vi etterlyser derfor den.


I mars 2018 så hadde Arild Theiman i Arbeiderpartiet en interpellasjon om vold i nære relasjoner, et tema som er særdeles viktig. Spørsmålet den gangen var om ordfører ville sørge for at vi fikk en handlingsplan mot vold i nære relasjoner. Ordførerens svar var at han var informert om at seksjonen familie og helse i kommunalområdet HSO, hadde en handlingsplan mot vold i nære relasjoner. Ordfører skulle be rådmannen vurdere å ta initiativ til å utvikle denne planen til å gjelde hele kommunen.

I mars 2021 etter et tilsyn i kommunen så ble det i rapporten påpekt at kommunen ikke hadde utarbeidet en overordnet handlingsplan for vold i nære relasjoner, men at oppstart av arbeidet var på agendaen oktober 2020.

Nå er vi i april 2022 og Sandefjord FrP kan ikke huske å ha behandlet en overordnet plan for vold i nære relasjoner. Etter søk på kommunens hjemmesider, møteportalen og forsøkt Google, så var det ikke mulig å finne en slik handlingsplan for Sandefjord kommune.


Spørsmål til ordfører:

1. Ble ordførers initiativ fulgt opp om å utvikle handlingsplanene til å gjelde hele kommunen i 2018?

2. Når kan vi forvente å ha en overordnet handlingsplan for vold i nære relasjoner på plass?

3. Vi ordfører sørge for at den blir lagt frem til politisk behandling?

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page