top of page

Vi som bor her må vise vilje til å prioritere!

Det meste her i livet handler om prioriteringer. For de aller fleste av oss, så prioriteres det hver eneste dag. Hva som må gjøres, hvor vi skal bo og leve, hva vi har råd til og hva vi ønsker - prioriteringer - noe må alltid vektes fremfor noe annet. Men når det kommer til forventningene vi har til hva kommunen skal prioritere, så kan det oppleves som vi alle vil ha i pose og sekk?


  • Vi ønsker at folk skal flytte til Sandefjord, men vi ønsker ikke å bygge ut et sentrum om det medfører at vi bygger høyere, nytt, eller mer arealeffektivt?

  • Vi ønsker et levende bysentrum og yrende kulturliv, men vi vil ikke at det avholdes arrangementer på kveldstid?

  • Vi ønsker turisme, men vil helst fjerne fergene?

  • Vi ønsker boligutbygging og næringsutvikling, men ikke på bekostning av grøntområder, strandsone eller dyrket mark?

  • Vi ønsker de beste barnehager, skoler og oppvekstvilkår, men vi vil ikke ha ny skole?

  • Vi ønsker oss gode velferdstjenester og en trygg eldreomsorg, men vi vil altså ikke være med å prioritere vekst slik at vi skaper fremtidig vekst i økonomien som kreves?

Burde ikke vi som innbyggere også ta vårt ansvar på alvor? Det er ikke administrasjonen eller politikerens kommune, det er vår felles kommune, innbyggernes kommune.


Det betyr at vi som innbyggere har et ansvar for noe som omhandler mer enn oss selv. Vi må alle bidra med noe for kommunens fremtid.

Det betyr at alle kan ikke få det helt som de ønsker til enhver tid.

Vi må kanskje ofre litt utsikt, litt morgensol eller noen rolige sommerkvelder i sentrum. Vi må kanskje akseptere at upraktiske bygg fra 1900 tallet må vike for nye praktiske bygg som er tilrettelagt for en yngre generasjon.

En yngre generasjon som tar med seg kapital, grunder vilje, næringsliv, og ikke minst skatte inntekter til kommunen. Tilflyttere eller hjemflyttere som ønsker å bosette seg her fordi de vil ha innovative løsninger, vekst og velferd. En fremtidsrettet kommune.


Har vi ikke også et ansvar for å sikre alle de som gjennom tiden har etablert seg her, jobbet og bidratt til den fantastiske kommunen, en verdig og trygg alderdom?


Om vi skal få til det vi som kommune ønsker, så har vi et felles ansvar for å prioritere, og ikke minst akseptere at det ikke blir helt som noen få av oss vil ha det, men totalt sett til det beste for kommunen... Vår fantastiske kommune.

26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page