top of page

Vi har ikke råd til å snakke om klima

Interresant å se dynamikken i den offentlige debatten.


Før valget i 2021 var det klima som var det som preget alle debatter. Alle partiers gode planer druknet i hvem som hadde de beste løsningene for å nå et urealistisk klimamål, med større eller mindre grad av symbolske tiltak.


Alle langtidsplaner som høyresiden hadde satt igang de siste 8 årene, - for å opprettholde økonomisk vekst - ble ukritisk sablet ned i klimaets ånd.

Nå var det tiden for nye «månelandinger» som sto for tur, og «de rike» skulle tas,.

Det var på tide at de rike betalte, var narrativet vi fikk presentert fra venstresiden. Vanlige folks tur…

Jeg husker spesielt en ting fra debatten som har brent seg fast på minnet.

En klimadiskusjon på Dagsnytt 18

9.august 2021 kom Ketil Solvik-Olsen med følgende påstand/advarsel:


«Det er ingen som prioriterer miljø dersom samfunnet rundt en går i oppløsning»

Etter valget og regjeringsskifte en drøy måned sendere, så vi blant annet at MDG sin skremselspropaganda ikke traff velgerne bortsett fra de få i kaffe latte gjengen innenfor ring 3 i Oslo.


Så tilbake til hovedpoenget mitt - som også bekrefter at Ketil er en brilliant politiker - er nettopp det at dagens offentlige debatt ikke lenger handler om klima. Den handler om folk og bedrifters økonomi.


Regjeringen prøver å tåkelegge debatten med mer eller mindre useriøse forklaringer på at den situasjonen vi nå står i, må vi fortsette å stå i av solidariske årsaker.

Og Bart Eide må stå å se på sin fremtidige godt betalte jobb i Europa svinne hen, for den symbolpolitikken han har stått å lovet FN at han skal gjennomføre på Norges innbyggeres bekostning.


For nå er det veldig få, om ingen som lenger bryr seg om klima og miljø, helt i tråd med Ketils advarsel.


Jeg har ikke svaret, men jeg er helt sikker på hvilket parti jeg mener har de beste løsningene… både for klima og folks kjøpekraft…

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page