top of page

Strandsonen - skal vi ha en ærlig debatt?

Jeg følger debatten om strandsonen, og kjenner at frustrasjonen vokser. Noen fremstiller seg som en beskytter og skal score velgerpoeng ved å klage på at strandsonen blir nedbygd og de elsker å skylde på FrP og Høyre


Camilla Bilstad Johannesen og Peder Sunde fra Venstre har hatt med seg sin partileder på båttur og jeg leser følgende:

"Camilla Bilstad Johannessen mener at strandsonen og kysten er noe av det viktigste som gjør Sandefjord til en by folk har lyst å flytte til.

– Når vi bygger ned strandsonen blir Sandefjord en mindre attraktiv by. Vi må kjempe mot partier som ønsker mer fleksibilitet i strandsonen, og dermed ofrer allemannsretten rundt Oslofjorden, sier hun."

Og Guri Melby fortsetter med følgende:

– Det burde ikke være sånn at de med god råd får eksklusiv rett til å nyte de kystnære strøkene. I høst har velgerne mulighet til å stemme på partiene som ønsker en restriktiv holdning til utbyggere, sier hun.


Men når det gjelder strandsonen må jeg si at enkelte lokalpolitikere ikke har vært denne tilliten verdig. Det er ingen tvil om at det har vært en massiv nedbygging av strandsonen i Sandefjord; sier partileder i Venstre Guri Melby

Da sitter jeg igjen med spørsmål.

Hvorfor har Venstre selv stemt for å bygge i strandsonen, ikke rent lite heller?

Og hvorfor forteller de ikke om det? Burde Sandefjord Venstre få tillit av velgere i følge sin egen partileder?


Det finnes flere eksempler, men jeg skal nøye meg med ett. I desember 2022, altså for mindre enn et år siden så stemte et enstemmig kommunestyre for detaljregulering av Solnes nedre, et stort boligprosjekt i Melsomvik som ligger midt i strandsonen.

Skulle gjerne fått en forklaring! Når dette området blir bygget, tiden går og noen som bor her ønsker å erstatte en trapp, ja da må de søke dispensasjon fra byggeforbudet i strandsonen. Skal de ikke få tillatelse til det da? Hva vil Venstre gjøre da?


Jeg vil minne om at SV, MDG, AP og Rødt også har støttet dette! Forteller de deg som velger det når de snakker om byggeforbudet i strandsonen?


Skal vi begynne å få en rettferdig debatt om strandsonen?

191 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page