top of page

Så var det den ytringsfriheten da!

Jeg har lest mange av kommentarene under SB.no sine innlegg på Facebook, der benytter alle retten til å ytre seg, altså ytringsfriheten.


Det fremmes en del kritikk mot at SIAN fikk stå på torvet, kritikk mot demonstrantene, at politiet beskyttet dem, at de aldri skulle vært her, det SIAN står for er..

Den debatten hadde vært interessant å hatt på torvet? Mulig politiet burde vært til stede!


Ytringsfriheten bør forsvares for enhver pris, det bør ikke settes begrensninger utover det som finnes i dag. Jeg er dønn uenig med ordfører i at vi må innføre forbud mot å brenne flagg, religiøse symboler eller bøker, men jeg er enig i at det er en provokasjon. Jeg er derimot langt mer enig med lederartikkelen i SB, at vi må øve på ytringsfrihet.


Ytringsfrihet har vi hatt i Norge og mange andre land i Europa i mange år, den er viktig av mange grunner. Det finnes land i dag hvor man blir arrestert for å si sin mening, om det er for å varsle om misbruk, ulovlig overvåking eller sensur. Mennesker blir forfulgt og drept når de uttaler seg om maktmisbruk, overvåking og mye mer.


En lukket verden hvor korrupsjon, maktmisbruk, undertrykkelse og grobunn for diktaturer kan vokse, er vi ikke tjent med. Det meste av dette forsøker mange daglig å bekjempe. Vi ønsker ikke tvangsekteskap, barneekteskap, kvinneundertrykkelse eller andre former for maktmisbruk og tvang. I Norge skal vi ha rett til å uttale oss om våre synspunkter, vi skal ha frihet til å ta egne valg.


Derfor må vi heller stille spørsmålet om hvordan takler vi ytringsfriheten? Har vi respekt for at andre har et annet syn enn det vi selv har. Problemet med lørdagens hendelse på torvet er vel like mye at ytringsfriheten ble besvart med steinkasting og mer. Er det slik vi skal møte andres rett til å ytre seg, selv om vi er grunnleggende uenige og synes budskapet er forkastelig? Ved bruk av vold eller lignende aktivitet, forsøker man ikke da å begrense andre menneskers rett til et annet syn enn man selv har?


Den beste medisin mot hat er å snu ryggen til, ikke å svare med hat og vold. Vi skal ikke begrense ytringsfriheten, men vi skal slå hardt ned på vold og voldelige hendelser. Ingen skal skremmes til taushet. Men en ting kan vel alle huske på når vi bruker vår rett til ytring og det er å ha respekt for andre og andres meninger, det er mange måter å få frem et budskap på. Jeg lytter nå bedre til ytringer med gode begrunnelser fremfor ødeleggelser og forkastelig ordbruk, og der tror jeg ikke at jeg er alene.150 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page