top of page

Så under 100 kvadratmeter, ja da er det greit?

I SB den 7. april så ble søndagsåpen butikk og risiko for bot skrevet om. Det er ulovlig ifølge loven om helligdager og helligdagsfred, som slår fast at butikker med en salgsflate på større enn 100 kvadratmeter skal være stengt på søndager.


Sandefjord FrP vil uttrykke sin fulle støtte til søndagsåpne butikker. Å tillate butikker å holde åpent på søndager gir forbrukerne større fleksibilitet og valgmulighet i sine innkjøp, samtidig som det kan være til stor fordel for butikkeiere og ansatte.


I dagens travle samfunn er det ikke alltid mulig for folk å handle i løpet av vanlige ukedager. Mange arbeider lange dager eller har andre forpliktelser som begrenser muligheten til å handle på dagtid. Derfor er søndager ofte den eneste dagen hvor folk har tid til å gjøre sine nødvendige innkjøp. Ved å tillate butikker å være åpne på søndager, vil dette gjøre det lettere for folk å balansere arbeidsliv og personlige forpliktelser.


I tillegg vil søndagsåpne butikker kunne bidra til å stimulere lokal økonomi og skape flere arbeidsplasser. For butikkeiere vil det å kunne holde åpent syv dager i uken bety økte inntekter og muligheter for vekst. Dette vil igjen kunne føre til flere jobbmuligheter og et mer bærekraftig næringsliv i lokalsamfunnet.


Det er viktig å huske at ansatte i butikken også vil dra nytte av søndagsåpne butikker. Mens noen kanskje foretrekker å ha fri på søndager, kan det også være de som ønsker å jobbe ekstra timer for å øke inntekten sin. Ved å tilby fleksible arbeidstimer, kan butikker tiltrekke seg og beholde dyktige ansatte, samtidig som de møter behovene til både kunder og ansatte.


I dag er det ikke lov med søndagsåpne butikker over 100 kvadratmeter, hvorfor skal det være slik i 2024?


69 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page