top of page

Nå har symbolpolitikken kommet til Sandefjord

Jeg holdt på å sette kaffen i halsen når jeg leste i Sandefjords Blad den 28 mai at kommunedirektøren ville at kommunen skulle begynne å hente restavfall hver 4 uke og ikke hver tredje som i dag. Argumentet var at vi sorterer for dårlig ifølge Vesar.


Tror virkelig kommunedirektøren og Vesar at oss sandefjordinger vil sortere bedre når man blir tredd denne symbolhandlingen nedover hodet uten å få noe tilbake som f.eks. lavere renovasjonsavgift?


Det sier seg egentlig selv at når hentefrekvensen går ned så blir utgiftene til kommunen lavere og da skal renovasjonsavgiften ned i henhold til selvkostprinsippet.


Jeg vil si at min husstand er over gjennomsnittlig flink til å sortere avfall, og jeg kan ikke skjønne hvordan vi skal klare å sortere bedre selv om frekvensen blir endret til hver fjerde uke.

Dette tror jeg gjelder flertallet av Sandefjords befolkning også?

Er det meningen at vi sandefjordinger enten må bestille en større dunke til en høyere avgift eller måtte kjøre ut til Kastet for å levere restavfall til kr 80,- pr. sekk da det viser seg at dunken er full etter 3 uker? Dette får man ikke opp gjenvinningsgraden med, men en tynnere lommebok til Sandefjordingene.Det er mange andre metoder å få opp gjenvinningsgraden på restavfallet enn å hente avfallet hver 4 uke, men her ser det ut som om administrasjonen i kommunen med god hjelp av Vesar ønsker å gå for det enkleste.Kanskje Sandefjord kommune burde gå ut av Vesar en gang for alle slik som mange politikere i Sandefjord tidligere har nevnt.

79 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page