top of page

Nå er det vanlige folk sin tur

Regjeringen driver med ran mot det norske folk, det er på tide å gi pengene tilbake i lommeboka til folk flest.


Dagens strømpriser i Sør-Norge er altfor høye, nesten hver eneste dag så topper strømprisene seg og når nye rekorder. Mens strømprisene skyter godt over sju kr/kWt i Sør-Norge, så er strømprisen i Midt-Norge og Nord-Norge på rundt to øre/kWt.


Vi ser i lokalavisene, nasjonale medier og på Facebook at foreldre, studenter og folk flest sliter med å betale strømregningene sine. Samtidig som strømkrisa pågår øker prisene på mat og drivstoff så høyt at folk må tenke seg om to ganger før de tar seg en dusj. Dette er ikke verdens rikeste land verdig.

Det er mye frustrasjon, mange føler på en urettferdighet som ligger til grunn. Det er først og fremst en frustrasjon om å ikke ha en forutsigbarhet for månedene som kommer. Dette gjelder også bedrifter som skaper arbeidsplasser og som kanskje må si opp noen av sine ansatte til vinteren når de trenger å varme opp kontorene eller lagrene sine. Mange bedrifter risikerer også å gå konkurs på grunn av de høye strømprisene.


Regjeringen gikk til valg med slagordet «Nå er det vanlige folk sin tur». Mitt spørsmål er da, når kommer vanlige folk sin tur? Når kommer vanlige folk sin tur til å kunne leve et normalt liv uten strømregninger på flere tusen kroner som knebler deres økonomiske situasjon? Vi lever i en tid med høy inflasjon og prisvekst. Det minste vi kan gjøre er å ta tak i denne situasjonen med en gang og sikre folk sin økonomi inn mot den kalde norske vinteren.


Dessverre er det slik at regjeringen ikke gjør noe med dette. De «følger situasjonen nøye». Er det virkelig slik at folk skal måtte følge med på internett eller på en app om når strømprisen er lavest, så familien kan hoppe i dusjen, ta klesvasken eller lage middag? Det er på tide at regjeringen stiller opp om valgløftet sitt. I stedet for sløser regjeringen bort tiden med symbolske tiltak som i all bunn og grunn ikke hjelper noen.


Derfor mener vi i Fremskrittspartiet at regjeringen må slutte å «følge situasjonen nøye» og faktisk gjøre noe med denne strømkrisen og endelig begynne å gjøre jobben sin.

Derfor foreslår Fremskrittspartiet å innføre en makspris på 50 øre/kWt. Dette vil sørge for at folk får forutsigbarhet i hverdagen sin, og kan slippe strømregninger i 10-tusener-klassen.

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page