top of page

Drivstoffavgiftene må reduseres

Interpellasjon kommunestyret 7. april 2022

Sandefjord FrP


Drivstoffavgiftene må reduseres

Norge står nå i en helt ekstraordinær situasjon. Folk har aldri opplevd høyere priser på bensin og diesel, samtidig som staten ligger an til å tjene seks ganger så mye på olje og gass som antatt i Statsbudsjettet 2022, noe som utgjør 1750 milliarder kroner.


Prisøkningen kommer på toppen av de høye strømprisene vi har hatt i hele vinter, samt varsel om økte priser på en rekke andre varer. Dersom ingen ting gjøres med vanlige folks økte kostnader, vil dette til slutt ramme norske fylker og kommuner hardt.

Vestfold og Telemark er et stort fylke i areal. Mange, både i næringslivet og privat, er avhengig av bilen i hverdagen.


Sandefjord FrP mener derfor at staten må bidra til å redusere kostnadene for husholdninger og næringsliv gjennom en kraftfull reduksjon av veibruksavgiften og CO2-avgiften på bensin og diesel.


Ved å fjerne både veibruksavgiften og Co2-avgiften på drivstoff helt vil pumpeprisen på bensin og diesel bli redusert med 7-8 kr/liter. Om prisene fortsetter å stige bør staten også vurdere reduksjon i momsen på drivstoff. Sandefjord FrP mener at staten da har råd til å bruke noe av inntektene til å avhjelpe situasjonen for husholdningene og næringslivet.


Spørsmål til ordfører:

Vil ordfører rette en henvendelse til Finansminister Trygve Slagsvold Vedum med sterk oppfordring til å fjerne veibruksavgiften og Co2-avgiften på drivstoff.

13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page